Job – Ordina – Data Science Kickstarter

logo_oranje_cmyk

Here is a nice opportunity for young professionals who want to become datascientists.

Alexander Van den Bulck, Data science job, Alexander Van den Bulck

Hi Philippe,

First of all, thanks for all the work you’ve guys have put into the Brussels Data Science Community. I love the meetups. I find them so much more informative than commercial (and not free) events/meetups.

At the Data Science for Banking meetup you mentioned that we can add Data Science job openings to the group. I’ve already added it to the website but is it also possible to add our job opening to the linkedin group?

https://www.linkedin.com/jobs2/view/51911976

We’re hiring master students to put through an intense data science program (8 weeks) before putting them on data science projects for our customers. We’re doing this because of the gap between supply and demand of data scientists in Belgium.

Greetings,
Alexander

—————————–

Ordina VisionWorks biedt een aantal mooie opportuniteiten voor toekomstige en beginnende Data Scientists. Je zal deel uitmaken van een innovatief en snel groeiend team dat nauw samenwerkt met één van de marktleiders op vlak van big data. De geselecteerde kandidaten zullen deel uitmaken van het VisionWorks BI consulting team, en worden belangrijke spelers in de verdere ontwikkeling van het VisionWorks Data Science Competence Center.

 

VisionWorks is de voorbije jaren, met 175 BI consultants op de Benelux markt, uitgegroeid tot een belangrijke speler op het vlak van Business Intelligence. Onze club draait goed, met verschillende prachtige referenties. We zijn een open club.

Software craftsmenship en ondernemerschap vinden we belangrijk, we zijn niet bang om te investeren in een community van professionals. Intern zijn we georganiseerd om snel te kunnen schakelen: plat, veel ruimte voor initiatief, doorgedreven distributie van verantwoordelijkheid. Zorgen dat het team goed zit. De mouwen opgestroopt. Dat soort aanpak.

VisionWorks realiseert elk jaar heel wat interessante en uitdagende projecten. Om het toenemend aantal projecten tot een goed einde te brengen, starten wij in augustus met een “Data Science Kickstart@Ordina”. 3 maanden lang word je ondergedompeld in trainingen, behaal je certificaten en doe je hands-on ervaring op. Leren, net zo lang tot je klaar bent voor de volgende stap. “Er helemaal voor gaan”, dat is de Ordina-WAY!

Onze senior consultants zullen je de nodige kennis bijbrengen om uit te kunnen groeien tot expert Data Scientist. Je wordt ondergedompeld in de wereld van de statistiek, programmeren, databases, machine learning, Big Data, … aangevuld met Data Science technologieën en producten: R, Shiny, knitr, SPSS, Hadoop, … Maar ook soft skills zoals presentatie & professionele adviesvaardigheden komen aan bod.

Onze senior consultants worden jouw mentor en zij ondersteunen je bij de verdere uitbouw van je carrière. Door deze aanpak krijg je als junior van bij de start de juiste professionele coaching om jezelf tot een hoger niveau te brengen. Interesse in een jarenlange samenwerking? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Desired Skills and Experience

  • Je hebt net je master behaald in een vakgebied waar statistiek, programmeren en/of zakelijk inzicht aan bod kwam
  • Analyseren, capteren en visualiseren van data is voor jou een echte passie
  • Je beschikt over een groot analytisch en “lerend” vermogen in combinatie met goede communicatieve vaardigheden.
  • Je werkt nauwkeurig, bent gedreven, en oog voor detail vind je vanzelfsprekend
  • Je bent flexibel, stressbestendig, creatief en je denkt graag outside-the-box.
  • Je beschikt over een professionele houding en hebt de absolute wil om te slagen
  • Je spreekt vlot Nederlands en Engels. Een aardig mondje Frans praten is mooi meegenomen.

Apply:

Make sure that you are a member of the Brussels Data Science Community linkedin group before you apply. Join  here.

Please note that we also manage other vacancies that are not public, if you want us to bring you in contact with them too, just send your CV to datasciencebe@gmail.com .

Here is the link to the original job add.

Please Apply Online

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.