Job – KBC- Data Miner – Leuven

logo_kbc

Waarvoor ben je verantwoordelijk? 

De dienst Cliëntenanalyse heeft als doelstelling om continu data-gebaseerde inzichten te genereren ter ondersteuning van het commercieel beleid en de commerciële actievoering. Focus gaat daarbij naar klantinzichten: inzicht in de klant, zijn gedrag, zijn behoeften, (potentiële) waarde en verwachtingen in zijn relatie met KBC als bank-verzekeraar.  Deze kennis en inzichten worden opgebouwd via data analyse en data mining. Onze positionering binnen Strategische Marketing/Communicatie laat toe om deze data-gebaseerde klantinzichten te laten aansluiten met concurrentie-analyse, marktonderzoek en klantbevragingen – andere activiteiten binnen Strategische Marketing/Communicatie – om zo geïntegreerde antwoorden te bieden op commerciële beleidsvraagstukken.

Onze dienst is op zoek naar een dataminer met sterke analytische competenties en relevante data-analyse en datamining ervaring (bij voorkeur in SAS-omgeving en/of Qlikview) om onze activiteiten rond het bouwen/onderhouden van voorspellende modellen (propensity-to-buy, potentieel, …) te versterken en de kwaliteit van onze analyses te garanderen (statistische vergelijkingen, relevantie van correlaties inschatten, clusteranalyse, etc.). 

Wat verwachten we van jou?

Je opdracht bestaat erin om data-analyse en datamining-vraagstukken te behandelen ter ondersteuning van het commercieel beleid en de commerciële actievoering. Je doet dit zowel op vraag (reactief) als op eigen initiatief (proactief).

Je typische klanten zijn commerciële beleidsverantwoordelijken binnen Marketing/Communicatie en Sales (segmentmanagers, marketing managers).

De analyse- en datamining-vraagstukken die je opneemt kennen typisch een brede insteek (socio-demo, segmentatie, productbezit, productgebruik, kanaalgebruik, …).

In functie daarvan bouw je actief kennis op over:

 • de waaier aan interne en externe data waarover KBC beschikt,
 • de data-analyse en datamining producten en technieken binnen Cliëntenanalyse,
 • de marketing en sales activiteiten, processen, producten, kanalen binnen KBC.

Inzake datamining zal je geconfronteerd worden met propensity-to-buy modellering en potentieel-inschatting, maar ook met nieuwe experimenten waarbij je samenwerkt met andere analyse- en datamining-cellen.

Je slaagt erin om de resultaten van je analyses te vertalen en te communiceren in aanbevelingen met impact. In functie daarvan bouw je een netwerk uit van stakeholders binnen Marketing, Communicatie, Sales en Distributie.

Vanuit de ervaring die je opbouwt, formuleer je voorstellen voor de verdere professionalisering van de KBC data-omgeving voor analyse en werk je mee aan projecten om dit te realiseren. Je blijft op de hoogte van evoluties en nieuw technologieën inzake (big) data, analyse en datamining.

Waar ga je werken?

Je plaats van tewerkstelling is Leuven.

Jouw troeven?

 Je diploma:

Je hebt een master diploma in een sterk kwantitatieve richting (handelsingenieur, informatica, toegepaste wiskunde, artificiële intelligentie, …). 

Je ervaring

 • Je hebt minimum 5 jaar ervaring op het vlak van data-analyse.
 • Relevante werkervaring in datamining is vereist.
 • Werkervaring in een SAS-omgeving (en met SAS Enterprise Miner) is een sterk pluspunt, evenals ervaring met Qlikview.
 • Je past vlot basistechnieken uit de statistiek toe en clusteranalyse is jou niet vreemd. Domeinkennis van Retailbankieren (netwerk, producten) is een pluspunt.

 

Je profiel

 • Je beschikt over sterke analyse-vaardigheden en kan een probleem zowel technisch als inhoudelijk bekijken en doorgronden.
 • Kennis van het Nederlands is vereist.
 • Je bent klantgericht.
 • Je bruist van ambitie en wil meewerken aan de verdere uitbouw van ons bedrijf tot een toonaangevende, klantgerichte organisatie in de financiële sector.
 • Je bent zelfbewust en je bent in staat om je bevindingen helder te communiceren als een echte storyteller.
 • Je communiceert je verhaal niet enkel via woorden maar ook via state-of-the art datavisualisaties.
 • Je bent proactief en gaat spontaan op zoek naar verbeteringen.
 • Je bent een teamplayer. 

Solliciteer vandaag nog!

Interesse in deze vacature? Klik dan hier.

Apply:

Make sure that you are a member of the Brussels Data Science Community linkedin group before you apply. Join  here.

Please note that we also manage other vacancies that are not public, if you want us to bring you in contact with them too, just send your CV to datasciencebe@gmail.com .

Here is the link to the original job add.

Please Apply Online

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.