Job – Dringend – Elis – Machine learning & Speech Recognition expert

kom op tegen kanker
Dieter De Witte , Dieter De Witte, Big Data Scientist at iMinds stuurt mij dit leuk bericht
Dag Philippe,

Ik kreeg net bericht van Professor Martens van ons lab dat er een dringende vacature is voor een junior researcher in het gebied van Machine learning & Speech Recognition. (zie hieronder). Mag die vacature bij de Data Science Meetup vacatures gezet worden? 

Groeten, Dieter

Interesse in spraaktechnologisch onderzoek met maatschappelijke relevantie?

Achtergrond

Jaarlijks telt men in Vlaanderen en Nederland 4000 nieuwe gevallen van hoofd- en halskanker. Dankzij nieuwe behandelingen is de kans op overleven sterk gestegen, maar dat neemt niet weg dat de patiënten na de behandeling toch vaak moeite hebben met eten, drinken en communiceren. De communicatieproblemen zijn deels te verhelpen door een aangepaste spraaktherapie, een therapie die ondersteund wordt door een regelmatige beoordeling van de spraak. Recent onderzoek aan de UGent heeft aangetoond dat spraaktechnologie hiervoor een goedkope en betrouwbare oplossing kan bieden. Automatische spraakanalyse vergt immers weinig tijd en is veel goedkoper dan de thans gangbare perceptuele evaluatie (door een luisteraar). Kom op tegen Kanker financiert de UGent voor het verder uitdiepen van haar technologie en voor het valideren van de meerwaarde ervan in een pilootproject met een groot aantal patiënten.

Jobbeschrijving

Het doel is om een standaard meetinstrumenten op basis van spraaktechnologie te ontwikkelen dat kan ingezet worden bij de definitie en de opvolging van een revalidatieprogramma. Dit instrument moet in staat zijn kleine positieve effecten van een therapie nauwkeurig te meten en het moet de therapeut aanwijzingen geven over de problemen die prioritair moeten worden aangepakt. Op het programma staan: (a) het verder verbeteren van de eerder ontwikkelde methode voor het meten van spraakverstaanbaarheid, (b) het ongevoelig maken van de methode voor variaties die niets met de spraakkwaliteit te maken hebben (b.v. microfoon, accent, leesfouten, …), (c) het verbreden van de analyse naar meerdere aspecten van spraakkwaliteit (b.v. schorheid, kwaliteit van de stemgeving, contrast tussen klinkers, …) en (d) het integreren van de methodes in een prototype van een web-gebaseerde therapietool.

Profiel

We zoeken een recent afgestudeerde master in de ingenieurswetenschappen met interesse voor spraakverwerking en data-modellering (machinaal leren), de basistechnieken die voor dit onderzoek belangrijk zijn. De persoon zal kunnen samenwerken met therapeuten van het UZ van Antwerpen en het Nederlands Kankerinstituut van Amsterdam.

Wat wij bieden

De kans om wetenschappelijk onderzoek uit te voeren in een nieuw en beloftevol domein, en daarin eventueel een doctoraat te behalen. De gelegenheid scheppen voor het uitbouwen van internationale contacten (deelname aan conferenties, studieverblijven in het buitenland).

Apply:

Make sure that you are a member of the Brussels Data Science Community linkedin group before you apply. Join  here.

Please note that we also manage other vacancies that are not public, if you want us to bring you in contact with them too, just send your CV to datasciencebe@gmail.com .

update 2/3/2015 – Deze job is nu niet meer beschikbaar. Hou de website in het oog want Elis zal in de nabije toekomst nog experten aannemen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.