Seminarie – Agoria – Feb 24 – ‘Data Analytics & HR Challenges’

Agoria

In het verlengde van onze Meetup van september, organiseert Agoria voor haar leden een  interessant sessie over HR Analytics op 24 februari.

 

 

human-resource

Exclusief voor leden van Agoria

Agoria nodigt u uit op een uniek seminarie voor HR-managers die “Data Analytics” beter willen hanteren. Het thema “Big Data for HR” kreeg leven in een fragment van de film “Moneyball”. Brad Pitt speelt in die film de rol van een baseballcoach die een data scientist inhuurt om zijn team naar het hoogste niveau te brengen. Data wordt gebruikt om nieuwe spelers aan te trekken, anderen te ontslaan of om de spelstrategie te bepalen.

De film illustreert de “sports analytics” trend en is eveneens in lijn met de uitdagingen van de HR-afdelingen: data kan de performantie drastisch verbeteren en onze manier van werken grondig veranderen.

Programma:

  • Luk Smeyers, CEO en medestichter van iNostix zal enkele korte casestudies van klanten presenteren, waarbij aan de deelnemers inzichten en uitvoerbare antwoorden worden aangereikt op een veel voorkomende vraag in een organisatie: “Wat zijn de drijvende people-krachten achter het succes van ons bedrijf?”
  • Laurent Thiebauld, Business Development Analytics Solutions, IBM Belgium, zal twee concrete voorbeelden toelichten van data analyse voor HR:
    Dow Benelux manages a total of 23 production units across the Benelux region and employs 2,100 people in the Netherlands and Belgium. Insights into how workplace stress affects employee behaviour have enabled Dow Benelux to reduce both the rate and frequency of absenteeism to well below the industry averages.
    – Even for large companies like CISCO, success or failure can depend on a small number of very highly skilled employees. How can HR teams keep their top talent happy and avoid losing them to the competition? Cisco’s HR team is using advanced analytics to assess employee satisfaction and develop retention models that identify the key causes of attrition for highly skilled engineers and other employees.
  • Jan Heiremans (Managing Director StepStone BE-Lux) en Jean-Philippe Schepens (CCO en Co-Founder van Swan Insights) lichten toe hoe u, als u over een goed uitgewerkte datastrategie beschikt, alle informatie in handen hebt om gefundeerde bedrijfsbeslissingen te nemen en uw HR-strategie af te stemmen op de missie en zakelijke doelstellingen van uw onderneming.
  • Gwellyn Daandels (Cognizant) bespreekt best practices en te vermijden valkuilen aan de hand van het voorbeeld van een internationaal transportbedrijf dat een systeem uitwerkte om zijn topmanagement op geregelde tijdstippen te voorzien van key metrics over personeelsbezetting, personeelsvoordelen, enz.

Deelnemers aan dit seminarie zullen de gelegenheid krijgen om tijdens een CEO lunch op 19 maart de opportuniteiten voor hun HR-afdeling verder te analyseren. Indien u naar aanleiding hiervan een voorbereidend traject wil opstarten, kan een eventuele deelname aan het door Agoria en Sirris geïnitieerde EluciDATA-project overwogen worden.

Het seminarie wordt met een kleine receptie beëindigd.

Werktaal: Engels

Datum

dinsdag 24 februari 2015, 15:00 – 19:00 Voeg toe aan mijn kalender

 

Next Steps- 26 Maart !

Deelnemers worden vriendelijk uitgenodigd op onze Data Innovation Summit van 26 maart.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.