Job – P&V – Quantitative Analist ALM

PVGRbil-CMYK

ref : 2558662201

Taken

 • U beheert het kalibreren van de interne modellen wat betreft de investerings- en ALM politiek, conform de strategie die wordt beslist door de hiervoor bevoegde organen, en u levert de data aan voor de activa-portefeuilles. U werkt mee aan de transversale projecten om deze processen te automatiseren en betrouwbaar te maken.
 • U bent verantwoordelijk voor de recurrente testen en de functionele implementatietesten van de interne modellen voor het beheer van het markt- en ALM risico. U volgt hiervoor de methode en principes die beschreven zijn in de Modelpolitiek van de groep P&V. U brengt verslag aan de verantwoordelijke ALM, aan Risk Management en aan de betrokken directies.
 • U voert studies uit voor het analyseren van de optimale asset allocatie, en voor de analyse en indekking van intrest- en marktrisico in de verschillende maatschappijen van de groep binnen het kader van de bestaande Investerings- en ALM politiek.
 • U werkt mee aan de transversale rapportering en projecten in het kader van Solvency II.
 • U volgt de evolutie van de financiële markten en van de macro-economische context op. U verkrijgt kennis van en volgt de evolutie op van de reglementaire markt, en van de relevante fiscale en boekhoudkundige regelgeving met betrekking tot activa beheer, ALM beleid en financieel risk management.

 

Profiel

 • U beschikt over een Master in actuariaat en/of Wiskunde / Fysica / Toegepaste Wetenschappen.
 • U hebt 2 à 5 jaar ervaring met financiële of actuariële modellering, of in ALM.
 • U hebt een zeer goede kennis van Excel, VBA en SAS.
 • U hebt een goede kennis van de 2 landstalen en van het Engels.
 • U bent heel sterk op analytisch vlak, nauwkeurig en goed georganiseerd.
 • U werkt graag in teamverband maar bent ook zeer zelfstandig.

Wij bieden

Wij bieden een interessant salarispakket met tal van extralegale voordelen, permanente opleidingsmogelijkheden en een aangename werkomgeving (voordelig bedrijfsrestaurant, toffe en open sfeer, soepel uurrooster, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering …)

Contactpersonen:
Hardy Christine
tel.: +32 02/250.95.35

Apply Now: [ Solliciteren ]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.